14 Kasım 2012 Çarşamba

Chatroulette'in kedilere yönelik versiyonu Catroulette

Share Facebook Profil :)

Chatroulette modelini uygulayan Catroulette, hayvan klinikleri tarafından kullanılıyor.
Chatroulette'in kedilere yönelik versiyonu Catroulette sayesinde evsiz hayvanlar yuvaya kavuşuyor
Chatroulette, birbirini hiç tanımayan insanların web kamerası aracılığıyla video görüşmesi yapmasını sağlayan eğlence amaçlı bir platform. Rastgele ekrana gelen kişinin yerine bir başka kişiyle görüşmek için next (sonraki) butonu tıklayarak ilerlenebiliyor. İşte Catroulette de bu “nexting” (es geçmek) modelini kedilere yuva bulmak için uygulayan bir sosyal platform olarak kurulmuş. 

Kullanıcı, yuvaya ihtiyacı olan kedi ve yavru kedi videoları arasında gezinerek evlat edinmek isteyebileceği hayvanı seçebiliyor.

Catroulette, Belçika’da bulunan birkaç "kedi evlatlık edinme" ajansının desteğiyle kurulmuş. Platformda ayrıca sahipsiz bir kedinin videosunun kaç kez es geçildiğine dair sayaç da bulunuyor. Böylece kullanıcı, bir kez daha düşünmeye ve o kediyi evlat etmeye motive ediliyor. Bazı kediler, 15.000 kez es geçilmiş.

Bir kullanıcı evlat edinmek istediği kediye rastladığında, “evlat edin” butonunu tıklıyor. Böylece; kedinin adı, yaşı ve evlatlık edinme için gereken iletişim bilgileri ekrana geliyor.
Hayvan klinikleri, platform kurulduğundan beri, yuvaya kavuşan kedi sayısında dikkat çekici bir artış olduğunu belirtiyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Chatroulette,Chatroulette Sohbet,Chatroulette Online,Chatroulette.com,omeglaChat Rulet